Personligt, Skapligt

Hello…?

Is this thing on…?

Skriver folk blogg nu för tiden? Eller är det bara drivna karriärsmänniskor som hoppas kunna livnära sig på en blogg med sponsrat innehåll eller varit med i typ Paradise Hotel och vill bli kändis ”personlighet” som hoppas få uppgradera till Let’s Dance nästa säsong? Eller kanske bara de som törstar efter uppmärksamhet? Är det lite töntigt numer? Jag vet inte. Jag har inte riktigt hängt med. Idag känns det som om många istället börjar värdera att inte finnas på nätet. Att inte ha Facebook eller Instagram är coolt, lite hipster att vara off the grid? Själv har jag ignorerat bloggen i massa år. Inte för att vara cool utan för att jag inte hunnit, kunnat, vågat skriva även om viljan ibland, ganska ofta, ramlat över mig. Vet egentligen inte vad exakt det är som håller mig tillbaka? Vem som läser? Vet inte ens om någon skulle läsa. Vad de i så fall skulle tycka? Skulle de över huvudlaget ha en åsikt? Ja, den rädslan och oron har jag nämnt förr här. Även om det nu inte finns kvar. Jag rensade allt. Blankt blad.

Blanka blad har alltid skrämt mig lite. Att börja på något (eller börja om i detta fallet). Tänk om det blir fel, redan från start? Det är nog därför jag har massor av tomma anteckningsböcker liggandes här hemma. Köpta med intentionen att jag ska skriva, men sedan lagda på hög för att jag inte kan komma mig för att ”förstöra” dem med mina spretiga ord.

Men here it goes. Nu skriver jag mina spretiga ord. Oavsett vem som läser. Oavsett vad de tycker. Oavsett om ingen läser. Oavsett om det numer är töntigt med blogg. Oavsett om det blir fel.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.