En månad senare…

Ja, den blogg-comebacken kom av sig lite. Det var ju oväntat. Eller inte. Nej, jag kommer nog alltid vara en sporadisk bloggare. Någon gång har jag väl under de 15+ åren jag bloggat(!) till och från, funderat på om jag skulle försöka göra något av bloggen. Satsa mer seriöst. Försöka locka fler läsare och så där. Men det skulle aldrig ha funkat av den enkla anledningen att jag aldrig varit konsekvent med mitt bloggande. Aldrig följt ett schema, aldrig haft en plan. Eller för den delen ”hittat min egen nisch” som en ju tydligen ska göra enligt alla del där artiklarna och inläggen om ”10 tips hur du får din blogg att växa”. Jag har skrivit om det jag velat skriva om, när jag velat skriva det, istället för att tvinga fram ”innehåll” för att en ju ”helst ska skriva 2 till 3 inlägg i veckan”.

Jag har väl aldrig riktigt fattat det där med att göra sin blogg till business. Mitt skrivande är kanske för personligt för att kunna se det så. Inte för att jag genom åren varit jätteöppen eller personlig, men jag har inte tvingat mig att skriva något när jag inte känner mig inspirerad eller känner att jag inte har något att säga. Den andra delen av det som hindrat mig är väl att jag inser att egentligen är inte mitt liv intressant nog för att få fodder till en populär blogg med många följare. För om jag nu skulle försöka hitta min nisch skulle jag nog sedan jag fick Ella hamna i ”mammablogg”-kategorin. Finns många andra kategorier jag skulle vilja leka lite i också, men jag flyter liksom på ytan av dem istället för att djupdyka i en specifik. Vilket ju är tanken att en ska göra för att uppfylla ”hitta din nisch”-kravet.

Tredje anledningen till varför min blogg inte skulle blivit någon storblogg är kanske helt enkelt brist på talang? Min blogg och min skrivande är nog ganska torrt och tråkigt ofta. Återkommer alltid till den där rädslan som håller mig tillbaka. Stramar åt och boxar in mig. Vilka som läser, vad de ska tycka och tänka. Sånt jag borde och måste släppa om jag ska kunna skriva ärligt och med känsla. Nu när jag rensat och börjat om här har jag inte berättat för någon att jag tänkt skriva här igen. Hittar någon hit så okej… men jag vet inte om jag kommer ”göra reklam”. I alla fall inte i början. Om någon hittat hit, säg gärna hej.