Is this thing on…?

Skriver folk blogg nu för tiden? Eller är det bara drivna karriärsmänniskor som hoppas kunna livnära sig på en blogg med sponsrat innehåll eller som göra sig till en ”personlighet”? Eller kanske bara de som törstar efter uppmärksamhet? Är det kanske lite töntigt numer? Jag vet inte. Jag har inte riktigt hängt med. Idag känns det som om de flesta istället börjar värdera att inte finnas på nätet. Att inte ha Facebook eller Instagram är coolt, lite hipster att vara off the grid? Själv har jag ju ignorerat bloggen i över tre år. Inte hunnit, kunnat, vågat skriva även om viljan ibland, ganska ofta, ramlat över mig. Vet inte ens vad det är som håller mig tillbaka? Vem som läser? Vet inte ens om någon ens skulle läsa. Vad de i så fall skulle tycka? Ja, det har jag nämnt förr här. Även om det nu inte finns kvar. Jag rensade allt. Blankt blad.

Blanka blad har alltid skrämt mig lite. Att börja på något (eller börja om i detta fallet). Tänk om det blir fel, redan från start? Det är nog därför jag har massor av tomma anteckningsböcker liggandes här hemma. Köpta med tanken att jag ska skriva, men sedan lagda på hög för att jag inte kan komma mig för att ”förstöra” dem med mina spretiga ord.

Men here it goes. Nu skriver jag mina spretiga ord. Oavsett vem som läser. Oavsett vad de tycker. Oavsett om ingen läser. Oavsett om det numer är töntigt med blogg. Oavsett om det blir fel.